Over parfum

Parfum heeft een historie rijk verleden. Al in het Middeleeuws tijdperk waren er mensen die geuren van bloemen, planten en andere bestanddelen mengden voor het creëren van heerlijke geuren. De welgestelden van adel en koninklijk bloed gebruikten toen al parfum zoals wij het nu kennen. Tegenwoordig worden parfumerie en soorten parfum opgedeeld in bepaalde categorieën.

Zo is er Eau de Cologne, een type parfum met de minste geur extracten, slecht 2 tot 5 procent. Daarna komt Eau de Toilette, met 5 tot 10 procent aan geurextracten. Dan is er Eau de Parfum, met 10 tot 20 procent geurextracten, die al langer blijft zitten voordat de geur definitief is vervlogen. De echte parfum heeft de meeste geurextracten, zo'n 20 tot 40%. Door het verschil in het percentage aan geur extracten en bestanddelen is er ook een wisselend effect in de duur dat de parfum vervlogen is. Ook qua prijs is de echte parfum veel duurder dan bijvoorbeeld Eau de Cologne of Eau de Toilette.

Het leuke is dat veel mensen denken dat ze 'Parfum' hebben gekocht of al jaren échte parfum dragen. Helaas is dit vaak niet het geval, want om aan echte parfum te komen, betaald u schrikbarende bedragen van ver over de 100 euro per flesje van 30 of 40 ml. Ook zijn er al veel grote merken als Armani, Jean Paul Gaultier, Hugo Boss en Burberry die al jaren geen échte parfum met 20-40% geurextracten meer produceren, aangezien mensen daar veel te veel voor moeten betalen.
Ontdek nu in het overzicht aan de linkerzijde van onze website de verschillende categorieën waar u informatie kunt vinden over bijvoorbeeld de heren parfum, dames parfum, parfum beurzen, bekende parfumerieën, drogisterijen of een origineel cadeau, de parfum cadeaubon.

Thumbnail Screenshots by Thumbshots